Op zoek naar een goed matras

Een nieuw matras kopen

Een nieuw matras kopen is natuurlijk zo gebeurd. Maar er zijn een aantal factoren waar u rekening mee moet houden wanneer u een nieuw matras gaat kopen. Ieder matras heeft zijn eigenschappen. Wat voor de een prettig is, kan voor de ander storend zijn. Ga bij de aankoop van een nieuw matras uit van uw eigen gevoel.  Een nieuwe matras kopen doe je niet zomaar, dat gaat niet. Matrassen kunnen flink verschillen op eigenschappen die u vaak zelf niet helemaal kunt uitproberen door te gaan proefliggen, zoals hoe goed hij je lichaam ondersteunt, de ventilatie en de levensduur. Dat moet u ervaren. Slaapspecialist Tiel is in staat u in ieder geval van het juiste slaapadvies voorzien! Denk er aan dat u een groot deel van de dag op bed ligt… en dan wil je uiteindelijk lekker liggen!

Van Cadsand 9si matras uitgeklapt

Een nieuw matras is niet zo ver weg. Tiel ligt centraal, de slaapspecialist Tiel is slechts 5 minuten rijden vanaf de afrit Tiel aan de A15. Voor het idee: 10 minuten rijden vanaf Geldermalsen, 15 minuten rijden vanaf Culemborg, een kleine 25 minuten rijden vanaf Gorinchem en een half uurtje van Nieuwegein. Deze afstand kan nooit te groot zijn voor een heerlijke nachtrust…En al zou u iets langer moeten rijden, het loont zonder meer altijd de moeite. Of het nu voor een nieuw matras is, een boxspring, een houten ledikant of een zorgbed.

Zijn de dure matrassen wel beter dan de goedkope matrassen? En hoe zit het eigenlijk met de verschillende soorten matrassen? De Slaapspecialist kan u alles laten zien!

Slaapspecialist Tiel is een van de grootste matrassenleveranciers van de regio. Slaapspecialist Tiel levert ook matrassen aan diverse zorginstellingen.

Aandachtspunten bij een nieuw matras

Er zijn diverse aandachtspunten bij de aankoop van een nieuw matras. De Consumentenbond test matrassen op kwalitatieve eigenschappen die je niet zelf kunt beoordelen bij het proefliggen in de winkel, zoals de lichaamsondersteuning, de ventilatie en de levensduur. Maar of een matras goed ligt, en of hij aansluit bij uw lichaamskenmerken, persoonlijke voorkeuren en eventuele lichamelijke klachten, kan niet zomaar getest worden door een consumentenbond. Dat moet u zelf doen.

Daarom adviseert onder andere de consumentenbond om een matras te kopen bij een winkel die een grote keus aan verschillende merken en typen matrassen in het assortiment heeft, waarbij u kunt proefliggen. Dat is een van de redenen waarom u bij Slaapspecialist Tiel direct aan het juiste adres bent. Wij helpen u bij de keuze van het juiste matras. Uw rust is ons werk!

Om u een goed advies te kunnen geven is het voor ons noodzakelijk om te weten wat uw persoonlijke voorkeuren, speciale wensen en eventuele lichamelijke of slaapklachten zijn. Wij bespreken met u de volgende zaken om er zeker van te zijn dat uw keuze goed is!

 • de bedbodem waar de matras op komt te liggen;
 • op wat voor matras slaapt u nu;
 • welke klachten hebt u nu over uw bed of matras;
 • past de matras goed bij uw postuur;
 • hebt u het snel warm of koud in bed;
 • hoeveel transpireert u;
 • is de matras geschikt voor uw favoriete slaaphouding;
 • hebt u lichamelijke klachten;
 • hebt u allergieën.

De prijs van een matras

Er zijn in matrassen heel veel prijsklassen. Dit prijsverschil zit met name in materiaalkeus en afwerking, maar matrassen waarin luxere materialen zijn verwerkt of die beter zijn afgewerkt, slapen niet per se beter. Het zal echter geheel duidelijk zijn waar de verschillen in zitten wanneer u gaat proefliggen op onze matrassen. Dan weet u de prijs van een matras, en behalve de prijs van een matras weet u dan ook hoe het ligt!

Tips bij het proefliggen

 • Ga goed uitgerust op pad voor een nieuwe matras. Een moe lichaam is al snel tevreden met een matras;
 • Trek uw jas uit, haal de broekzakken leeg en draag comfortabele kleding zonder dikke naden en dergelijke. Ga net als thuis liggen;
 • Probeer in elk geval uw favoriete slaaphouding. Let bij liggen op de rug hoe de billen en rug ondersteund worden, en bij zijligging of uw schouders en/of heupen op een prettige manier wegzakken in de matras, en toch voldoende ondersteund worden;
 • Beweeg op het matras: gaat het draaien makkelijk;
 • Wordt de matras verkocht in verschillende hardheden? Probeer dan alle hardheden uit;
 • Vergelijk verschillende soorten en liefst ook merken matrassen met elkaar.

Wij bespreken met u of u speciale wensen, voorkeuren en vooral medische klachten heeft. Wij hebben ruim 40 jaar ervaring met diverse soorten matrassen waardoor wij u absoluut van een goed advies en het juiste matras kunnen voorzien!

Bij Slaapspecialist Tiel worden diverse typen matrassen aangeboden, waardoor de juiste matras voor u altijd geleverd kan worden! 

Matrassen

Benieuwd naar al onze matrassen? Bekijk meer van onze matrassen of maak een afspraak om langs te komen.

Bekijk matrassen
Foto

Matrassen

Benieuwd naar al onze matrassen? Bekijk meer van onze matrassen of maak een afspraak om langs te komen.

Bekijk matrassen