joomla site stats

Grote brugse  grintweg 109 4005 AC TIEL

SLAAPSPECIALIST TIEL   Tel. 0344 - 618 661

Een anti allergisch bed kopen

Dermatophagoides pteronyssinus

Dermatophgoides Pterenoyssinus... De Huisstofmijt. Heb je er last van, dan is dat heel erg vervelend. Begin er maar niet aan om ze te zoeken. Want ze zijn erg klein... 0,3 millimeter, niet met het blote oog te zien! Maar gelukkig is er wel wat aan te doen, waardoor je hier minder of zelfs helemaal geen last van hebt. Speciaal voor mensen met een allergie hebben wij een grote collectie anti-allergische materialen die het slapen weer een aangenaam maken!

Begin er maar niet naar te zoeken. Amper 0,3 millimeter groot, zijn ze voor het blote oog niet of nauwelijks waarneembaar, maar ze zijn er wel.
En ze zijn met veel, met heel veel. In het hele huis, zeker ook in de slaapkamer. We hebben het over de huisstofmijt of Dermatophagoides pteronyssinus.

Een piepkleine spinachtige die niet bijt, maar ons onder de vorm van allergische reacties heel wat narigheid kan bezorgen.

Denk maar aan eczeem, overvloedig niezen, hoest of kriebelhoest, hoofdpijn, vermoeidheid of zelfs astma. De ongemakken ontstaan niet door de diertjes zelf, maar door een allergieën uitlokkende stof die uit hun uitwerpselen vrijkomt. Huisstofmijten leven op donkere plaatsen. Bijvoorbeeld in zware gordijnen, in tapijten, in meubelbekleding en helaas ook in beddengoed. Ze voeden zich met pollen en schimmels, maar vooral ook met huidschilfers. Die huidschilfers komen overvloedig vrij tijdens de slaap. Drinken doen de mijten niet, het nodige vocht halen ze uit vochtige lucht.

Nu zijn er wel middeltjes om de huisstofmijt aan te pakken, maar de efficiëntie daarvan varieert nogal. Zo is het goed de slaapkamer geregeld goed te ventileren en zo de relatieve luchtvochtigheid zo laag mogelijk
te houden. Ook is het beter het bed niet op te maken, maar het matras te laten ademen en het onvermijdelijke transpiratievocht van de nacht te laten verdampen.

Dé ideale oplossing haalt u echter in huis met een Vlair matras. Een Vlair matras is immers niet alleen stofvrij, ze is vooral ook vochtopnemend en hypoallergeen.
Huisstofmijten houden van een vochtige omgeving, de matras zorgt voor een veel drogere omgeving. Bovendien krijgt elke Vlair matras een hoes van Bambootex. Het pure natuurproduct bamboe neemt tot vier
keer het eigen gewicht aan vocht op en is bovendien anti bacterieel.

Bij Slaapspecialist Tiel worden diverse typen matrassen aangeboden, waardoor de juiste matras voor u altijd geleverd kan worden!