joomla site stats

Grote brugse  grintweg 109 4005 AC TIEL

SLAAPSPECIALIST TIEL   Tel. 0344 - 618 661

Op zoek naar een goed matras

In deze onzekere tijden willen we u, als onze gewaardeerde klant, graag op de hoogte houden van hoe ons bedrijf omgaat met de situatie in Nederland

Onze bewondering gaat uit naar iedereen die in deze omstandigheden voor elkaar zorgt. Of dat nu thuis is of op het werk. Samen maken we het verschil. Om die reden gaat het welzijn van onze collega’s en klanten voor alles. We nemen daarom continue alle voorzorgsmaatregelen in acht. Dat betekent dat de richtlijnen van de overheid en het RIVM binnen ons bedrijf ten strengste wordt nageleefd.

Tegelijkertijd kunt u nog steeds bij ons in het bedrijf kopen en/of bestellen. Onze bezorgers zorgen ervoor dat uw bestelling snel en netjes thuis afgeleverd wordt, zoals u van ons gewend bent. Wel zorgen we daarbij voor zo min mogelijk menselijk contact en houden 1,5 meter afstand mocht er in huis iets afgeleverd moeten worden.

LET OP - GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN (TOT 6 APRIL 2020):

Dinsdag t/m Vrijdag van 10.00 tot 17.00
Zaterdag van 10.00 tot 16.00
Zondag en Maandag gesloten
Bent u overdag verhinderd.Kunt u een afspraak maken voor s’ avonds
Tel: 0344-618661 | Mob: 06-28802926


Een nieuw matras kopen

Een nieuw matras kopen is natuurlijk zo gebeurd. Maar er zijn een aantal factoren waar u rekening mee moet houden wanneer u een nieuw matras gaat kopen. Ieder matras heeft zijn eigenschappen. Wat voor de een prettig is, kan voor de ander storend zijn. Ga bij de aankoop van een nieuw matras uit van uw eigen gevoel.  Een nieuwe matras kopen doe je niet zomaar, dat gaat niet. Matrassen kunnen flink verschillen op eigenschappen die u vaak zelf niet helemaal kunt uitproberen door te gaan proefliggen, zoals hoe goed hij je lichaam ondersteunt, de ventilatie en de levensduur. Dat moet u ervaren. Slaapspecialist Tiel is in staat u in ieder geval van het juiste slaapadvies voorzien! Denk er aan dat u een groot deel van de dag op bed ligt... en dan wil je uiteindelijk lekker liggen!

Een nieuw matras is niet zo ver weg. Tiel ligt centraal, de slaapspecialist Tiel is slechts 5 minuten rijden vanaf de afrit Tiel aan de A15. Voor het idee: 10 minuten rijden vanaf Geldermalsen, 15 minuten rijden vanaf Culemborg, een kleine 25 minuten rijden vanaf Gorinchem en een half uurtje van Nieuwegein. Deze afstand kan nooit te groot zijn voor een heerlijke nachtrust...En al zou u iets langer moeten rijden, het loont zonder meer altijd de moeite. Of het nu voor een nieuw matras is, een boxspring, een houten ledikant of een zorgbed.

 

Een ISM bij Slaapspecialist TielZijn de dure matrassen wel beter dan de goedkope matrassen? En hoe zit het eigenlijk met de verschillende soorten matrassen? De Slaapspecialist kan u alles laten zien!

Slaapspecialist Tiel is een van de grootste matrassenleveranciers van de regio. Slaapspecialist Tiel levert ook matrassen aan diverse zorginstellingen.

Aandachtspunten bij een nieuw matras

Er zijn diverse aandachtspunten bij de aankoop van een nieuw matras. De Consumentenbond test matrassen op kwalitatieve eigenschappen die je niet zelf kunt beoordelen bij het proefliggen in de winkel, zoals de lichaamsondersteuning, de ventilatie en de levensduur. Maar of een matras goed ligt, en of hij aansluit bij uw lichaamskenmerken, persoonlijke voorkeuren en eventuele lichamelijke klachten, kan niet zomaar getest worden door een consumentenbond. Dat moet u zelf doen.

Daarom adviseert onder andere de consumentenbond om een matras te kopen bij een winkel die een grote keus aan verschillende merken en typen matrassen in het assortiment heeft, waarbij u kunt proefliggen. Dat is een van de redenen waarom u bij Slaapspecialist Tiel direct aan het juiste adres bent. Wij helpen u bij de keuze van het juiste matras. Uw rust is ons werk!

Een Pocketvering bij Slaapspecialist TielOm u een goed advies te kunnen geven is het voor ons noodzakelijk om te weten wat uw persoonlijke voorkeuren, speciale wensen en eventuele lichamelijke of slaapklachten zijn. Wij bespreken met u de volgende zaken om er zeker van te zijn dat uw keuze goed is!

 • de bedbodem waar de matras op komt te liggen;
 • op wat voor matras slaapt u nu;
 • welke klachten hebt u nu over uw bed of matras;
 • past de matras goed bij uw postuur;
 • hebt u het snel warm of koud in bed;
 • hoeveel transpireert u;
 • is de matras geschikt voor uw favoriete slaaphouding;
 • hebt u lichamelijke klachten;
 • hebt u allergieën.


DE PRIJS VAN EEN MATRAS

Er zijn in matrassen heel veel prijsklassen. Dit prijsverschil zit met name in materiaalkeus en afwerking, maar matrassen waarin luxere materialen zijn verwerkt of die beter zijn afgewerkt, slapen niet per se beter. Het zal echter geheel duidelijk zijn waar de verschillen in zitten wanneer u gaat proefliggen op onze matrassen. Dan weet u de prijs van een matras, en behalve de prijs van een matras weet u dan ook hoe het ligt!

Tips bij het proefliggen

 • Ga goed uitgerust op pad voor een nieuwe matras. Een moe lichaam is al snel tevreden met een matras;
 • Trek uw jas uit, haal de broekzakken leeg en draag comfortabele kleding zonder dikke naden en dergelijke. Ga net als thuis liggen;
 • Probeer in elk geval uw favoriete slaaphouding. Let bij liggen op de rug hoe de billen en rug ondersteund worden, en bij zijligging of uw schouders en/of heupen op een prettige manier wegzakken in de matras, en toch voldoende ondersteund worden;
 • Beweeg op het matras: gaat het draaien makkelijk;
 • Wordt de matras verkocht in verschillende hardheden? Probeer dan alle hardheden uit;
 • Vergelijk verschillende soorten en liefst ook merken matrassen met elkaar.

Wij bespreken met u of u speciale wensen, voorkeuren en vooral medische klachten heeft. Wij hebben ruim 40 jaar ervaring met diverse soorten matrassen waardoor wij u absoluut van een goed advies en het juiste matras kunnen voorzien!

Bij Slaapspecialist Tiel worden diverse typen matrassen aangeboden, waardoor de juiste matras voor u altijd geleverd kan worden!